Burgerplatform wil een rol spelen bij beleidsbesluiten op het sociaal vlak

Foto: Pixabay

Het Burgerplatform Zaanstreek wil bij de volgende aanbesteding van de Sociale Wijkteams een grotere spelen en is ongelukkig met de ontwikkelingen rond de laatste tender, die voor de rechter zal worden uitgevochten.

In een brief aan het college en de gemeenteraad meldt het platform zich zorgen te maken over de ontstane situatie en wijst ze erop dat de ontstane onzekerheid over de toekomst van de teams voor zowel hulpvragers als hulpverleners ‘voelbaar en heel vervelend’ is. Op 1 januari 2019 gaat een nieuwe contractperiode in met een duur van zeven jaar, maar niemand weet nog wat die toekomst brengen zal.

‘Voorts willen wij erop wijzen dat de inwoners van Zaanstad weinig inzicht en invloed hebben gehad op dit hele aanbestedingsproces. Kennelijk matchen de gestelde eisen niet met hetgeen de aanbieders kunnen bieden,’ aldus de door voorzitter Nora Swagerman ondertekende brief.

Ervaringsdeskundigheid

Volgens het Burgerplatform is helemaal aan het begin van het traject de Seniorenraad gehoord en zijn er aanbevelingen gedaan, waarna het stil is gebleven. ‘Wij vragen u met klem om bij de toekomstige evaluaties van de Sociale Wijkteams maar ook bij andere beleidsmatige sociale veranderingen gebruik te maken van onze ervaringsdeskundigheid zodat deze, ten gunste van de inwoners van Zaanstad, ten volle kan worden benut,’ aldus het schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen