Niet één maar drie kort gedingen over wisselingen bij Sociale Wijkteams

Foto: Pixabay

Niet één maar drie kort gedingen heeft Zaanstad aan de broek naar aanleiding van de voorlopige gunning van de aanbesteding van de sociale wijkteams, aldus Dagblad Zaanstreek. In een memo die een tijdje van de gemeentelijke website was verdwenen maar nu weer terug is, is nog steeds sprake van ‘een kort geding’.

Volgens de krant vechten zowel ROL (Leviaan, Odion en het Leger des Heils die samen actief zijn in Wormerveer, Zaandam Noord – Kogerveld, en Zaandam West – Oude Haven), Pennemes (Rosmolenwijk) als Iemand BV (Oud Zaandijk en Koog) de beslissing dat ze buitenspel worden gezet bij de rechter aan.

Daarmee blijven alleen SMD Zaanstreek Waterland (Assendelft, Westzaan, Krommenie) en DOCK (Nieuw-West, Rooswijk, Westerkoog, Zaandam Zuid, Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld) buiten het juridische gevecht dat na de zomervakantie losbarst.

‘Geen veranderingen’

In afwachting van de door ‘het kort geding’ vertraagde overgang van zorgaanbieders stelde de memo dat ‘de continuïteit van de zorg voor en dienstverlening aan onze inwoners’ centraal zouden blijven staan. ‘Net als het voortzetten van activiteiten en kennismaking en samenwerking met vrijwilligers en partners in de wijken. In de tussentijd verandert er niets in de zorg en dienstverlening van de Sociale Wijkteams.’

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil meteen na het zomerreces in de gemeenteraad over de nu ontstane situatie praten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen