Kort geding over de gunning van contracten voor de Sociale Wijkteams

Foto: Pixabay

De gemeente heeft een kort geding aan de broek naar aanleiding van de voorlopige gunning van de aanbesteding van de Sociale Wijkteams. Wie de zaak heeft aangespannen is niet bekendgemaakt. Volgens wethouder Natasja Groothuismink (Rosa, Zorg) zal het geding geen invloed hebben op het functioneren van de teams.

De verwachting is dat door de gerechtelijke prodedure de definitieve gunning enkele maanden naar achteren schuift, mogelijk naar oktober, afhankelijk van het tempo van de afhandeling van de zaak. De datum van het kort geding is nog niet vastgesteld. Wordt er van zorgaanbieder gewisseld, dan kunnen de gemeente en de betrokken partijen pas na de definitieve gunning afspraken maken over de overdracht van taken.

Vanaf 1 januari

Wat de werkgelegenheid van de medewerkers betreft zijn er geen zorgen: in de aanbesteding was de eis opgenomen dat de CAO Sociaal Werk voor de overgang van personeel van toepassing is. De nieuwe contractperiode die op 1 januari volgend jaar ingaat heeft een duur van zeven jaar. Er zijn op dit moment vijf zorgaanbieders of -combinaties betrokken bij de elf Sociale Wijkteams in Zaanstad.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft het college gevraagd om de aanbestedingsprocedure en de uitkomsr daarvan meteen na het reces op de raadsagenda te plaatsen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen