Burgerplatform wil een brug slaan tussen de gemeente en haar inwoners

Foto: educris.com

Zaanse vrijwilligersorganisaties die de belangen van de burger behartigen hebben zich verenigd in het Burgerplatform Zaanstad. Dit wil in samenwerking met de gemeente aan een verbetering van de participatie en het beleid werken en streeft naar structurele oplossingen voor uiteenlopende problemen in Zaanstad.

Alle inwoners van Zaanstad worden vertegenwoordigd in het Burgerplatform,’ schrijft de nieuwe organisatie in een persbericht. ‘Het platform is dan ook georganiseerd vanuit de kennis en ervaringen uit alle regionen van de samenleving. Veel van de vrijwilligers van het Burgerplatform komen uit de vroegere Seniorenraad, de Cliëntenraad of de Participatieraad.’ Deze raden zijn in 2017 door de gemeente ontmanteld.

Uitnodiging

Het Burgerplatform nodigt nu belangengroepen uit om zich aan te sluiten. ‘Kennis en ervaring worden dan benut voor een breed platform, dat de belangen behartigt van alle Zaankanters.’

Op dit moment werkt het Burgerplatform onder andere aan de aandachtsgebieden WMO, openbaar vervoer, mantelzorg, wonen, veiligheid, inkomen, jongeren en toegankelijkheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen