Gesprekken over nieuwe brug Haaldersbroek in afrondende fase

Foto: Google Street View

De gesprekken met bewoners van het Haaldersbroek over de vervanging van de karakteristieke brug zijn in de afrondende fase, bijna drie jaar nadat de Kalver Wip op de nominatie stond om plaats te maken voor een nieuwe versie.

Volgens het college is uit regelmatige inspecties gebleken dat de oude brug uit 1927 nog steeds veilig te gebruiken is, al zijn er de afgelopen tijd wel aanvullende onderhoudsmaatregelen nodig geweest om hem in goede staat te houden. Zo is bijvoorbeeld de hameipoort met staal verstevigd in verband met houtrot.

Hout

D66 stelde voor het zomerreces vragen over de door buurtbewoners gekoesterde brug. De reden dat de vervanging in de nazomer van 2015 niet doorging waren bezwaren van omwonenden ‘vanuit een context van cultuurhistorie’. Sindsdien worden er gesprekken gevoerd die volgens het college binnenkort worden afgerond. Een uitdrukkelijke wens van de bewoners is dat er opnieuw een houten brug zal komen.

De gesprekken gaan onder meer over de materiaalkeuze (hout in plaats van staal en kunststof), de afmeting van de brug in relatie tot wegverkeer en scheepvaart en de bereikbaarheid van Haaldersbroek voor hulp- en nooddiensten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen