Opnieuw dreigend onheil voor kopers woningen De Witte Olifant

Foto: Nunc Architecten

Een beroepschrift tegen de door de gemeente verleende omgevingsvergunning voor De Witte Olifant dreigt het woningbouwplan opnieuw aanzienlijk te vertragen. Projectcoördinator André Giezen van Frisoplan stuurt erop aan tot een minnelijke schikking te komen met de indiener van de bezwaren.

Voor zover wij het op dit moment kunnen overzien is het bij het beroepschrift van één belanghebbende gebleven. We houden echter een slag om de arm. Het verwerken van inkomende post door de rechtbank en het communiceren hiervan met de gemeente en belanghebbenden neemt enkele dagen in beslag,’ schreef Giezen aan de kopers van de toekomstige woningen.

Deze maand gesprekken

Giezen wil deze meimaand gebruiken om tot een schikking te komen, maar mocht dat niet lukken dan zal de rechtbank de zaak in behandeling nemen en een uitspraak doen. Tegen deze uitspraak kan vervolgens hoger beroep worden aangetekend bij de Raad van State. Zo’n procedure zal minimaal enkele maanden en mogelijk meer dan een jaar in beslag nemen.

Verlenging termijnen

Om dat laatste te voorkomen heeft Giezen de kopers van project Mooij Wonen gevraagd om ermee in te stemmen dat de ontwikkelaar de termijnen voor de ontbindende en opschortende voorwaarden met nog een maand verlengt. Is er op 31 mei nog steeds geen onherroepelijke omgevingsvergunning, dan worden de koopovereenkomsten ontbonden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen