Weer een garagebedrijf de fout in met gestolen auto’s en onderdelen

Foto: Wikipedia

De burgemeester heeft gisteren een garagebedrijf aan de Penningweg in Zaandam met onmiddellijke ingang gesloten nadat een grootschalig onderzoek gestolen auto’s en onderdelen aan het licht bracht.

Het bedrijf gaat in elk geval zes maanden dicht. Naast de gestolen zaken werd ook een omgekatte auto aangetroffen, waarvoor de papieren van een schadeauto waren gebruikt.

Vaker zaken mis

Garagebedrijven blijken vaker een dekmantel voor criminele activiteiten of gesjoemel in Zaanstad. Op 1 november vorig jaar bleek het mis te zijn bij twee bedrijven en in Wormerveer werd 3,3 miljoen euro in beslag genomen nadat een geldhond de bankbiljetten had opgespoord in verborgen ruimtes. Ook daar werden gestolen auto’s en onderdelen ontdekt. Vorige week was de uitspraak tegen de drie verdachten in die laatste zaak.

In februari vorig jaar vocht de eigenaar van autobedrijf Menno bij de bestuursrechter na vier maanden tevergeefs een nog langere sluiting van zijn showroom en werkplaats aan de Oostzijde in Zaandam aan. Die waren in oktober en november 2016 op last van de burgemeester gesloten na de vondst van gestolen auto-onderdelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen