Mannen achter garage met 3,5 miljoen in verborgen cash voor de rechter

Een beeld van de inval.
Een beeld van de inval.
Foto: Facebook / Politie Zaanstreek

Vandaag wordt voor de rechtbank in Alkmaar wellicht meer duidelijk over de herkomst van de 3,5 miljoen euro in contanten die vorig jaar werd ontdekt in een garage in Wormerveer. Leden van de familie B., eigenaar van de garage, staan vandaag voor het hekje op verdenking van mishandeling, heling en witwassen.

De bankbiljetten werden in juni door geldhonden gevonden in verborgen ruimtes. Er werden twee mannen opgepakt, een 30-jarige man uit Zaandam en een 34-jarige Beverwijker.

Twee auto’s bleken verborgen ruimtes – vaak gebruikt voor het vervoer van drugs, grote sommen geld of wapens – te bevatten en ook werden onderdelen afkomstig van zeker zeven gestolen auto’s gevonden. Veertien voertuigen werden in beslag genomen.

Twee familieleden staan vandaag ook terecht omdat ze zouden hebben geprobeerd om een medewerker van de Koninklijke Marechaussee aan te rijden. Een derde verdachte wordt alleen vervolgd wegens heling. Ook het autobedrijf van de familie is aangeklaagd.

Eerdere veroordeling

De Beverwijker werd in 2014 ook al veroordeeld voor diefstal, heling en het omkatten van auto’s. De politie besloot vorig jaar garage Ribo op bedrijventerrein Molletjesveer binnen te vallen omdat er aanwijzingen binnengekomen waren dat er opnieuw strafbare feiten werden gepleegd.

De toenmalige burgemeester Ruud Vreeman sloot de garage meteen voor bepaalde tijd en sprak van ‘een schoolvoorbeeld van ondermijning, van vermenging van de onder- en bovenwereld’. ‘Het kan niet zo zijn dat argeloze burgers een auto kopen of laten repareren bij een bedrijf dat een dekmantel is voor criminele activiteiten,’ aldus Vreeman vorig jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen