Controles bij drie garages: twee keer overtredingen en een gesloten zaak

Foto: Pixabay

Bij een integrale controle van drie garagebedrijven in Zaandam zijn onder meer gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Ook werden milieu- en belastingovertredingen geconstateerd.

De gestolen onderdelen die werden aangetroffen bij één garagebedrijf zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak. Daarnaast werden bij dit bedrijf verschillende milieuovertredingen geconstateerd, waartegen de Omgevingsdienst zal optreden.

Illegale bewoning

Ook bij een ander garagebedrijf zijn verschillende milieuovertredingen geconstateerd. Bovendien werd hier de bovenverdieping bewoond, in strijd met het bestemmingsplan.

De derde garage bleek niet meer in bedrijf te zijn.

Ondermijning

De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de gemeente, politie, Belastingdienst, Douane, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en het Landelijk Informatie Centrum Voertuigcriminaliteit. Hij was onderdeel van de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zaandam. ‘Veiligheid, leefbaarheid en een gezond ondernemingsklimaat hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd,’ aldus de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen