Gedeeltelijk rookverbod zwembad Het Zwet in Wormer

Vlnr Maud Boks, Tjeerd Pietersma en Erna Kenbeek
Vlnr Maud Boks, Tjeerd Pietersma en Erna Kenbeek
Foto: Gemeente Wormerland

Openluchtzwembad Het Zwet in Wormer is vanaf nu rookvrij bij het peuterbad en op de voorste ligweides. ‘Een belangrijke stap op weg naar een rookvrije generatie,’ aldus wethouder Tjeerd Pietersma. De gemeente Wormerland wil alle speelplekken gezond, veilig en rookvrij maken.

‘Wormerland vindt gezondheid belangrijk. We willen dat mensen gezonde keuzes maken, zoals niet roken. We zijn daarom bezig met het rookvrij maken van zoveel mogelijk openbare plekken. Deze stap bij Het Zwet past daar goed bij. Kinderen moeten kunnen spelen in een rookvrije omgeving. Een rookvrij zwembad is de volgende stap in ons plan naar een rookvrije generatie in 2040. Net als het rookvrij maken van alle openbare speelplekken,’ aldus de wethouder.

Iedereen blij

Erna Kenbeek van Sportfondsen Wormer laat weten dat er al een tijd over was nagedacht. ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen een gezonde omgeving hebben in het zwembad? Tegelijkertijd willen we het ook onze andere (rokende) gasten het naar de zin maken. Dit is dus een goede balans. En een mooie stap naar een rookvrije generatie.’  Buurtsportcoach Maud Boks van Wormerland vult aan dat de GGD Zaanstreek – Waterland de gemeente op weg heeft geholpen met onder andere adviezen over wat wel en niet te doen in het proces naar gedeeltelijk rookvrij worden. ‘Fijn dat we dit met z’n allen hebben kunnen realiseren voor het nieuwe seizoen. Zo beschermen we kinderen tegen meeroken en tegen de verleiding om later zelf te gaan roken.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen