Gemeente kijkt nog naar 30 kilometer op ring Westerkoog

Foto: Google Street View

De gemeente bekijkt nog of de herinrichting van de rondweg in Westerkoog kan worden aangepast aan de richtlijnen die kenniscentrum Crow heeft opgesteld voor ontsluitingswegen met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. ‘Zodra het ontwerp gereed is wordt dit gepresenteerd aan de bewoners,’ antwoordt het college op vragen van D66.

Dát de plannen voor de inrichting van de rondweg worden herzien is dus nog niet beslist, maar er is wel hoop voor de bewoners van Westerkoog die vrezen dat hun wijk er na de volledige opening van busbrug De Binding een stuk onveiliger op zal worden. Het college hield tot nu toe vast aan een adviessnelheid van 30 kilometer per uur, maar de verwachting is dat geen mens zich daaraan gaat houden als 50 ook is toegestaan. Op dit moment worden de financiële consequenties van een verandering van de plannen in beeld gebracht, ook wat betreft andere wegen met dezelfde karakteristieken, aldus het college. De uitkomst daarvan wordt nog dit jaar verwacht.

Raad van State

Intussen heeft de Stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het centrumplan voor de wijk, dat voorziet in bijna 120 woningen op de plek van de voormalige sporthal De Sprong en buurtcentrum De Vuister. Eén van de grootste bewaren is het veronderstelde negatieve effect van een forse toename van het aantal bewoners op de verkeersveiligheid, vooral op De Glazenmaker en De Wildeman. Die vormen samen de ontsluiting van de vele woonerven die de vormgeving van de wijk bepalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen