GroenLinks wil meer weten over de ernst van de bodemvervuiling in Wormerveer

Foto: Wikimedia

De fractie van GroenLinks is geschrokken van de bodemverontreiniging die is aangetroffen in de kruipruimten van tien huurwoningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer en wil daar meer over weten.

Het gaat onder meer om de aanwezigheid van diverse zware metalen, waarbij de hoeveelheid lood en koper boven de landelijke norm ligt. Ook is er asbesthoudend materiaal gevonden.

De huurders wordt geadviseerd niet in de kruipruimten te komen totdat er nader onderzoek naar de vervuiling is gedaan. Het ging bij de tienhuizen om een steekproef in verband met funderingswerk.

Hoe erg is het?

GroenLinks vraagt nu aan het college of dat overleg voert met woningeigenaar Parteon en in welke mate de door gezondheidsorganisaties gehanteerde normen voor lood en koper worden overschreden. En is het advies om de kruipruimten niet te betreden voldoende is om de gezondheidrisico’s te beperken?

Wat te doen in de eigen tuin?

Verder wil de fractie graag horen waarom er niet meteen ook adviezen zijn gegeven over het spelen van kinderen in de tuin en/of het eten van groenten uit eigen tuin. Als laatste vraagt GroenLinks of er een indicatie gegeven kan worden wanneer de resultaten van het nadere onderzoek bekend zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen