Prostituees op heterdaad betrapt in illegaal bordeel

14 jul 2023, 10:31 Actueel
screenshot 20230714 102924
Pixabay / Geralt
Op gezag van de burgemeester is afgelopen woensdag een woning aan de straat Poelenburg in Zaandam per direct gesloten wegens exploitatie van een illegaal bordeel. De duur van de sluiting op grond van de verstoring van de openbare orde moet nog worden vastgesteld.
Medewerkers van het interventieteam van het Pact Poelenburg en Peldersveld ontdekten dat in de woning sprake was van (bedrijfsmatige) prostitutie nadat er meldingen over waren binnengekomen bij zowel de gemeente als de politie. Daarop werd er meerdere keren gepost bij de woning en bleek het inderdaad om een adres voor betaalde seks te gaan. Woensdag gingen edewerkers van het interventieteam samen met politie en medewerkers van een regionaal prostitutieteam de woning binnen en was er sprake van betrapping op heterdaad.

Interventieteam

Het interventieteam van het Pact is een team bestaande uit professionals vanuit verschillende afdelingen binnen de gemeente, de politie en de arbeidsinspectie dat zich gezamenlijk inzet voor het verstoren van criminele netwerken en verdienmodellen. De focus richt zich op een viertal fenomenen (witwassen, uitbuiting, illegale arbeid en drugshandel). Vanuit het team vinden er sinds mei 2022 wekelijks meerdere bedrijfs-, woning- en winkelcontroles plaats, soms naar aanleiding van een melding, maar vooralsnog veelal naar aanleiding van verdachte waarnemingen door professionals of bewoners