Bakkie Leut terug via stichting Wormerveer Heeft Meer

Foto: Wormerveer Heeft Meer

Veel Wormerveerders reageerden teleurgesteld toen Odion besloot niet langer door te gaan met Bakkie Leut aan de Zaan, het gezellige terrasje in de Zaanbocht waar cliƫnten van de zorgorganisatie en vrijwilligers klanten bedienden. Nu is er voor hen goed nieuws: de stichting Wormerveer Heeft Meer neemt het stokje weer over.

Het was deze stichting die Bakkie Leut aan de Zaan opzette en runde to Odion het initiatief overnam. Wormerveer Heeft Meer leidde daarna een slapend bestaan, maar daar is verandering in gekomen en een nieuw bestuur gaat volgende maand het terras weer opstarten. Voor mensen met een krappe beurs zijn de horecaterrassen in de Zaanbocht vaak niet haalbaar, maar omdat Bakkie Leut uitsluitend met vrijwilligers werkt kan daar de prijs van een kop koffie of thee – al dan niet met een stukje appelgebak – ook voor deze groep bereikbaar worden.

Voor aankomende vrijwilligers is er op 10 mei vanaf 19:30 uur een informatieavond in de Lorzie. Wormerveer Heeft Meer heeft ook het initiatief genomen om te onderzoeken of Bakkie Leut een vaste plek kan krijgen op ‘het mooiste stukje aan de Zaan’ in een nieuw onderkomen, misschien in de vorm van een Zaans huisje. Het terras kan ook vanaf het water worden bereikt, want er zijn naastgelegen aanlegplaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen