Bakkie Leut houdt in huidige vorm op te bestaan

Foto: Twitter / Joost Kuipers

Het bij inwoners van Wormerveer geliefde Bakkie Leut Aan De Zaan wordt niet voortgezet door Odion, meldt dorpsreporter Michel Schermer. Gisteren was er een afscheidsbjeenkomst voor de vrijwilligers.

Odion gaat zich focussen op het aan het werk krijgen van de cliĆ«nten en ziet daarom af van projecten als Bakkie Leut, dat in 2014 werd opgezet. Op het terras werken cliĆ«nten van Odion samen met zeer betrokken vrijwilligers en deden zo werkervaring en zelfvertrouwen op. Ondertussen is er wel een burgerinitiatief om de praat- en koffiehoek bij de Marktstraat in een andere vorm en met andere partners voort de zetten. aldus Schermer. ‘De hoop is om dit in 2023 te kunnen realiseren met een mooi verplaatsbaar Zaans huisje.’ De bedenkers van het concept hebben laten zien dat met relatief geringe middelen veel leven in de brouwerij te brengen is.

 

De GeelRonitz Bouwgroep zette zich samen met andere vrijwilligers en bedrijven in Bakkie Leut ‘een prachtig Zaans huisje’ te bezorgen, zodat de onderneming ook bij minder weer door zou kunnen draaien. ‘Het wachten is nu alleen nog op de vergunningen en daarna kunnen we hopelijk snel starten,’ was de optimistische gedachte, maar de vergunningen kwamen er nooit en ook de pipowagen komt nu niet meer terug.

Reacties

Cookieinstellingen