RTVI bezig met cijfermatige afronding van zijn tijdperk

Foto: PxHere

Alle contracten en lopende verplichtingen van RTVI Zaanstreek waren op 1 augustus dit jaar afgerond en de organisatie maakt nu de balans op en stelt de verantwoording van de kosten van de ontmanteling van de voormalige lokale omroep op. Een comeback wordt dus steeds onwaarschijnlijker.

De verantwoording van de zogenoemde frictiekosten moet samen met eenĀ  accountantsverklaring uiterlijk 1 maart 2023 worden ingediend bij de gemeente, die de gemaakte kosten gaat vergoeden. Gerekend wordt op ruim een ton. RTVI heeft inmiddels wel een eerder opgelegde boete van 14.000 euro wegens te veel verkregen subsidie aan Zaanstad terugbetaald, schrijft het college in antwoord op vragen van Nick Hendriks van het CDA.

Vrijwilligers

De apparatuur van de voorganger van De Orkaan was volgens het college erg oud en bovendienĀ  grotendeels eigendom van de Zaanse Zieken- en Bejaarden Omroep, die fungeerde als productiebedrijf voor RTVI. De rest is aangeboden aan De Orkaan of aan een andere partij verkocht. Wat falikant mislukt is, is de overgang van vrijwiliigers van het ene naar het andere medium. Dat had de raad graag gezien gebeuren, maar leek gezien de animositeit tussen de twee organisaties nooit een kansrijke wens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen