CDA benieuwd naar stand van zaken rond ontmanteling RTVI

Foto: Needpix / CC0

Het CDA is benieuwd hoe het staat met het ontmantelen van RTVI Zaanstreek en met de overgang van vrijwilligers bij de voormalige lokale omroep naar opvolger De Orkaan. En hoe het zit met de 50.000 euro conronasteun die RTVI onrechtmatig ontving en die moet worden terugbetaald. Komt dat bedrag voor rekening van de gemeente?

‘Hoe gaat het college in de toekomst om met gesubsidieerde instellingen die boetes van andere bestuursorganen krijgen? Gaat het college net zoals bij RTVI Zaanstreek een vrijbrief creĆ«ren om je niet aan de geldende wet- en regelgeving te houden en namens de gesubsidieerde instellingen de boete te betalen?’ zo gaat steunfractielid Nick Hendriks er in schriftelijke vragen met een gestrekt been in. Het bestuur van de voormalige lokale omroep bestrijdt dat Zaanstad het geld terugbetaalt.

Inventaris

Het college heeft RTVI Zaanstreek daarnaast een boete van 14.000 euro gegeven omdat de organisatie de administratie en de begroting niet niet op orde had. Daar wil Hendriks alle ins en outs van weten: wat was er precies mis en hoe is die boete afgehandeld. Ook wil hij de cijfers rond de ontmanteling van de omroep zien – zoals een antwoord op de vraag wat er met de inventaris is gebeurd. De vraag over de vrijwilligers is een interessante: de gemeenteraad wilde graag dat die massaal zouden overstappen, maar De Orkaan liet maanden geleden zelf weten dat op een voor hen opgezette bijeenkomst niemand kwam opdagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen