‘Bromfiets- en scooterverkeer maakt De Slinger onveilig’

Foto: PxHere / CC0

Fietspad De Slinger wordt volgens de Partij voor Ouderen en Veiligheid ‘veelvuldig gebruikt door bromfiets-  en scooterbestuurders,’ hoewel zij daar niet mogen rijden. Handhaving hierop is te verwaarlozen, stelt raadslid Perry van der Velden in technische vragen. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid.

Ook al gezien de enorme toename van gemotoriseerde bezorgers lijkt De Slinger vaak een racebaan, signaleert Van der Velden. Fietsers en voetgangers worden er in gevaar gebracht. ‘Natuurlijk wil ik, zeker in deze tijden, de ondernemers en de bezorgers hun broodnodige handel niet onthouden en snap ik de noodzaak van een snelle (en warme) levering, maar de veiligheid van medeweggebruikers moet toch voorop staan,’ stelt hij. Nu aanvullende bebording de scooter- en bromfietsbestuurders niet tegenhoudt ziet hij geen andere mogelijkheid dan handhaven.

 

 

Van der Velden vraagt ook welke maatregelen er nog meer kunnen worden uitgerold om hen van De Slinger te weren en hoe voetgangers en fietsers daar beter beschermd kunnen worden. En hij wil weten of de ondernemers die hun bedrijf in de omgeving van het Zaandamse station hebben er al op gewezen zijn dat De Binding een fietspad is en dus niet bedoeld voor de scooters en brommers van hun bezorgers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen