112

AZ-hooligans kunnen zich melden óf beelden openbaar

Foto: Google Street View

De politie verwacht binnenkort beelden openbaar te maken van mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden van donderdagavond na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United in Alkmaar. Wie daar bij was kan zichzelf melden en zo voorkomen dat de beelden worden getoond,

Aan het einde van de door AZ verloren wedstrijd om een finaleplaats voor de Conference League zocht een groep mensen in het Afas Stadion de confrontatie met supporters van West Ham. Op die tribune zaten ook familieleden, partners en vrienden van de spelers en begeleiders van de tegenstander. Er zijn toen geen aanhoudingen verricht. De inzet van de politie was vooral gericht op het herstellen van de openbare orde en veiligheid, zei een woordvoerder al eerder.

Opsporingsteam

Van het gebeuren zijn beelden gedeeld met die politie. Een opsporingsteam is inmiddels druk bezig met het koppelen van verdachten aan strafbare feiten. ‘Hoewel een groot deel van de verdachten een capuchon over het gezicht had getrokken of andere gezichtsbedekking had, is de politie blij met alle beelden die tot nu toe zijn gedeeld.’ De politie roept mensen die informatie hebben over of beelden hebben van de relschoppers op zich te melden.

https://twitter.com/nathankerau/status/1659332890360963074

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen