Van trots op AZ na veldslag in stadion weinig meer over

Foto: Twitter

Ook wij deelden mee in de feestvreugde toen de aanstormende talenten van AZ de Uefa Youth League wonnen en we lieten beelden zien van een enthousiaste menigte op het Waagplein in Alkmaar, waar ook de Zaanse sportwethouder Gerard Slegers er glunderend bij stond. Nu delen we in de schaamte over de hooligans.

De rellen die gisteravond in het Afas Stadion in Alkmaar uitbraken na de wedstrijd van AZ tegen het Londense West Ham United worden in Britse media breed uitgemeten. De BBC en de Evening Standard spreken van ‘vreselijke taferelen’ in berichten over de aanval van Alkmaarse fans op Britse supporters. Op de tribune zaten ook familieleden, partners en vrienden van spelers van West Ham. Toen zij na de overwinning van de Britse ploeg juichten, zochten AZ-fans de confrontatie. Onder meer The Times beschrijft hoe de spelers van West Ham zich mengden in de rellen om hun familie te beschermen.

Complete chaos

Op de website van de Daily Mail wordt in grote letters gesproken van ‘Holland’s night of shame,’ een schandalige avond voor Nederland. De Daily Star spreekt van een ‘schandelijke reactie’ van de AZ-achterban. Een aanwezige verslaggever van Sky News merkt op dat ‘het even duurde’ voordat stewards reageerden op de rellen. Toen de politie zich in de rel mengde, was de chaos compleet volgens de verslaggever. Een week eerder werden in het Olympisch Stadion in Londen overigens juist familieleden en vrienden van AZ-fans aangevallen toen ze juichten om een doelpunt tegen West Ham.

https://twitter.com/eddiethomson4/status/1659543501950836736

https://twitter.com/CfcDeadpan/status/1659542092513972224

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen