Zaterdag 2 juli weer tijd voor Slag om de Zaan

Foto: Twitter / Joost Kuipers

De zeventiende editie van de Slag om de Zaan is in aantocht: op zaterdag 2 juli is het weer tijd voor de spectaculaire sloeproeiwedstrijd van ruim zestien kilometer over de Zaan. De start en finish zijn bij de oude Verkade-fabriek aan de Westzijde in Zaandam.

Restaurant JP 1886 verzorgt daar die dag tussen 11:00 en 22:00 uur op het  evenemententerrein voor toeschouwers en deelnemers een feestelijke entourage met foodtrucks, live muziek en kinderentertainment. Ook dit jaar wordt er weer geroeid in een dames- en herenrace. De sloepen roeien van Zaandam tot Wormerveer en weer terug.  De roeiers komen vanuit het hele land.

Programma:

  • 11:00 uur start heren;
  • vanaf 13:00 uur live muziek;
  • 14:00 uur start dames;
  • 18:00 uur prijsuitreiking;
  • 18:00 – 22:00 feestavond met band & dj’s.

Sloeproeien is een sport waarbij wordt geroeid in originele oude reddingssloepen van vrachtschepen of walvisjagers. Het is een duursport. Elke sloep kan anders zijn van grootte, gewicht en materiaal. In 1975 roeiden twee sloepen van Harlingen naar Terschelling en dit is uitgegroeid tot een landelijke competitie die duurt van april tot november, met Zaanstad als gewaardeerde tussenstop.

 

Reacties

Cookieinstellingen