Wormerveerse voetbalclub eerste met Veilig Sportklimaat

Foto: RKVV Saenden

RKVV Saenden uit Wormerveer is de eerste voetbalvereniging in Zaanstad die de erkenning ontvangt voor het toepassen van beleid voor een Veilig Sportklimaat. De vereniging heeft daar de afgelopen maanden hard aan gewerkt, laat het Sportbedrijf Zaanstad weten.

‘RKVV Saenden heeft een groeiende vrouwenafdeling, een herenafdeling en een jeugdkamp van meer dan 100 kinderen. We worden een steeds completere vereniging en daar hoort een veilig sportklimaat ook bi,’ aldus voorzitter Ron Rijkers in een persbericht. De activator van het beleid Wim IJsseldijk en vertrouwenscontactpersoon Mirella Drunick nemen hete bijbehorende bord op 13 maart in ontvangst van wethouder van Sport Gerard Slegers, vertegenwoordigers van de GGD Zaanstreek – Waterland en het Sportbedrijf Zaanstad.

 

Verenigingen met een Veilig Sportklimaat hebben maatregelen genomen op het gebied van het aanvragen van Verklaringen Omtrent Gedrag, het aannamebeleid, het instellen van een vertrouwenscontactpersoon en omgangs- en gedragsregels. Vorig jaar gingen twee tennisverenigingen de voetbalclub al voor: in augustus was KZTV uit Koog aan de Zaan aan de beurt en begin december volgde De cromme Bal uit Krommenie. Sportverenigingen met een veilig sportklimaat informeren en motiveren sporters, vrijwilligers en bezoekers om zich sportief, positief en respectvol te gedragen, zodat iedereen in een veilige omgeving met plezier kan sporten.

Drie P’s

Het beleid besteedt aandacht aan pesten, (LHBTI-)discriminatie, ongewenste intimiteiten en onsportief gedrag. In het jeugdbeleidsplan van RKVV staan de drie P’s voorop: plezier, progressie en prestatie. Een groeiend aantal sportverenigingen is momenteel samen met het Sportbedrijf Zaanstad  bezig met het opstellen en implementeren van een veilig sportklimaat. Bij de GGD is een centraal meldpunt ingericht voor sporters, bestuurders en bezoekers van de Zaanse sport.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen