Tennisclub KZTV ontvangt eerste Veilig Sportklimaatbord

Foto: Google Street View

KZTV ontving vandaag het eerste Veilig Sportklimaatbord in Zaanstad. De tennisvereniging in Koog aan de Zaan doorliep succesvol het traject van Veilig Sportklkimaat, wat betekent dat actief beleid is ontwikkeld om een veilig sportklimaat te creƫren en zaken als seksuele intimidatie en pestgedrag tegen te gaan.

Bron: GGD Zaanstreek – Waterland

 

 

In 2018 startten Sportbedrijf Zaanstad, de gemeente en de GGD de campagne Jij bent goed bezig om een zo veilig mogelijk sportklimaat te krijgen. Daarvoor werd een traject ontwikkeld om sportverenigingen te ondersteunen en hier vervolgens een beloning aan te koppelen: het nu voor het eerst uitgereikte bord. Het Sportbedrijf geeft informatie en advies, trainingen en deelt kennis en bij signalen van een onveilig sportklimaat wordt ondersteuning geboden om tot verbeteringen te komen.

Meldpunt

Bij de GGD is een Meldpunt Veilig Sportklimaat. Daar kunnen misstanden of zorgen over gedrag binnen de Zaanse sportwereld anoniem gemeld worden. Het meldpunt bestaat uit een onafhankelijk vertrouwensteam van de GGD Zaanstreek – Waterland. De vertrouwenspersonen kunnen onderzoek doen naar een melding en waar nodig verdere acties ondernemen met als doel sporten zo veilig mogelijk te maken.

Reacties