Watersportverbond schaart zich achter bedreigd Bruynzeel

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Het Watersportverbond doet een klemmend beroep op Zaanstad om watersportvereniging Bruynzeel van de ondergang te redden nu een haven uit het zicht lijkt te raken. De gemeente moet de knip trekken, vindt de landelijke organisatie.

Bruynzeel zit sinds 1 oktober zonder haven omdat de huurovereenkomst van hun thuisbasis met Jachthaven Kokernoot afliep. ‘Wij hebben van de watersportvereniging begrepen dat in februari door wethouder Hans Krieger, namens zijn collega Wesseel Breunesse is aangegeven dat de noodsituatie werd begrepen en dat een motie vanuit de raad niet nodig was, omdat het college bereid zou zijn de helpende hand te bieden,’ schtijft het verbond. ‘Nu echter blijkt dat het college niet verder gaat dan het bieden van een plek aan de Voorzaan, waarbij de vereniging dan zelf het vergunningstraject dient te doorlopen.’

Geboden locatie geen optie

Dat er een alternatieve locatie is gevonden is ‘natuurlijk fijn,’ schrijft de belangenvereniging, ‘maar helaas wordt de uitvoering feitelijk onmogelijk gemaakt door de weigering een borgstelling te verlenen om het Bruynzeel mogelijk te maken een bankkrediet aan te gaan voor de noodzakelijke investeringen (van 250.000 euro) en daarnaast de pachtprijs van 5,88 euro per vierkante meter’. Bruynzeel gaf al eerder aan dat dat laatste bedrag resulteert in een prijs van 600 euro per ligplaats per jaar, waarmee de vereniging zichzeld uit de markt prijst.

Voor de gewone man

‘Door deze opstelling dreigt een bloeiende watersportvereniging voor de kleine man/vrouw met historische wortels in de Zaanstreek te verdwijnen. Zeer wrang voor een vereniging die net zijn 50 jarig bestaan heeft beleefd,’ schrijft het Watersportverbond. Dat vraagt het college om de pachtprijs tóch te verlagen naar maximaal 1,20 euro per vierkante meter en om de gevraagde borgstelling voor een geldlening te verstrekken.

Reacties

Cookieinstellingen