CDA, DZ en PVV: haast maken met verhuizing De Kraaien

Foto: Flickr

Waar de SP en de Partij voor de Dieren de verhuizing van hockeyvereniging De Kraaien naar het Fortuinveld in Zaandijk van tafel willen, maar pleiten het CDA, Democratisch Zaanstad en de PVV er juist voor om haast te maken met de aanleg van het sportcomplex. Er liggen tijdens de begrotingsbehandeling van beide kanten moties op tafel.

De laatste drie partijen vinden dat het van behoorlijk bestuur getuigt als de aanleg van het complex voor De Kraaien, dat een hoge prioriteit heeft omdat de club geen mogelijkheden heeft om door te groeien op de huidige stek in Wijdewormer, zo snel mogelijk wordt gerealiseerd. Daarvoor moeten bomen worden gekapt en dat kan niet in het broedseizoen, waardoor de maanden tussen half maart en half juli 2021 verloren tijd zijn wanneer de bomen er dan nog staan. De fracties willen daarna een miljoen euro uit het Zaanse bomenfonds genruiken voor  ‘een snelle aanplant van zoveel mogelijk grote bomen, direct buiten of indien mogelijk binnen het op te richten hockeycomplex’.

Slepende zaak sinds 2015

Die nieuwe grote bomen kunnen op hun beurt dan weer een bijdrage leveren aan het vlottrekken van andere bouw- en infraprojecten binnen Zaanstad, zo betogen ze. Zij willen per direct en zo snel mogelijk de benodigde Wabo-vergunningsprocedure opstarten en doorlopen en dan aan de slag op het Fortuinveld. De raad besloot al in 2015 tot de verhuizing, die op grote bezwaren stuit bij omwonenden en dus tot gerechtelijke procedures.

Reacties