Geen Zaanse winnaars verkiezing beste amateurscheidsrechters

Foto: Vectorportal.com / CC0

Tessa Jongert (15) en Eren Acar (30) hebben het niet gered in de finale van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing. De Zaankanters legden het af tegen tegen de overige genomineerden in vijf categorieën, zo bleek tijdens de Dag van de FairPlay van de KNVB in Zeist.

De winnaars van de tweede editie van de verkiezing 2023 zijn Özge Avci (27) uit Amsterdam (vrouwelijke KNVB-scheidsrechter), Ruben van Klinken (17) uit Emmen (mannelijke KNVB-scheidsrechter, Sylvia Hoogervorst (44) uit Teylingen (vrouwelijke verenigingsscheidsrechter), Piet van Montfort (82) uit Bergeijk (mannelijke verenigingsscheidsrechter) en de zeventienjarige Stijn Nieboer uit Amstelveen werd verkozen tot het Talent van het jaar 2023. Het vijftal is als winnaar uit de bus gekomen na een enerverende verkiezing, die vanaf de start in september 2023 in totaal 48 provinciewinnaars opleverde. Uiteindelijk mochten vier finalisten per categorie hun verhaal pitchen en vragen over FairPlay beantwoorden voor de vakjury. Die bestond uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Serdar Gözübüyük (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO van Arag) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver).

Op de Dag van de FairPlay die door Arag en de KNVB werd georganiseerd kwamen 300 enthousiaste amateurscheidsrechters bij elkaar. Het doel van deze dag was om het scheidsrechtertalent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen aan de hand van inspirerende workshops over spelregels, samenwerken met de assistent-scheidsrechter en omgang met spelers. Ook inspireerde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de zaal met een vlammend betoog over de pracht van het vak en droeg Sjoerd Mossou een column op aan de scheidsrechter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen