Twee Zaanse scheidsrechters in de race voor prijs

Foto: Vectorportal.com / CC0

De Zaanse amateurscheidsrechters Tessa Jongert (15) en Eren Acar (30) vertegenwoordigen samen met Erik Namoyan (16) uit Stede Broec, Stijn Nieboer (16) uit Amstelveen en Özge Avci (26) uit Amsterdam Noord-Holland tijdens de eindfase van de landelijke Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing.

Zij kregen de meeste stemmen in de spannende stemfase in de categorie KNVB scheidsrechter of verenigingsscheidsrechter. In totaal werden landelijk ruim 1300 (assistent-)scheidsrechters genomineerd, die samen meer dan 31.000 stemmen kregen. De officiële ontknoping van de verkiezing is op 6 januari op de KNVB Campus in Zeist.

Motivatiebrief

Van de twaalf provinciewinnaars per categorie gaan uiteindelijk op basis van een motivatiebrief vier door naar de halve finale. Zij krijgen een waarnemer van de KNVB op bezoek, die hun fluiten ook in de praktijk beoordeelt op kunde én vaardigheden op het gebied van fairplay. Voor het eerst zijn er ook twee categorieën voor vrouwelijke scheidsrechters opgenomen in de verkiezing. De uiteindelijke winnaars krijgen tijdens de Dag van de FairPlay de award voor Scheidsrechter van het Jaar uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen