Informatieavond over lenen gratis hulpmiddel om te sporten

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Inwoners van Zaanstad met een permanente beperking kunnen gratis een hulpmiddel lenen via de Uniek Sporten Uitleen. Zij kunnen ook kennismaken met rolstoelsporten bij Zaanstad on Wheels, zowel individueel als in een team.

Om de bekendheid van Zaanstad on Wheels te vergroten is er op maandag 3 april een avond voor sporters en sportaanbieders, van 20:00 tot 21:00 uur in Sportcentrum Trias aan de Saendelverlaan 2 in Krommenie Daarnaast komt er tussen 8 mei en 18 juli een sporttiendaagse waarop verschillende rolstoelsporten worden gepresenteerd, eveneens in Krommenie. Daarbij komen onder andere racerunnen, badminton, handbal. tennis en basketbal aan bod.

Mobiliteitsgarantie

De Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking hulpmiddelen kunnen uitproberen die hen in de gelegenheid stellen om te sporten. Het gaat volgens het Sportbedrijf Zaanstad om meer dan een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes: ‘Het is een mobiliteitsgarantie’. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Aanmelden voor de informatieavond en de tiendaagse kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen