Presentatie schaatsteam Albert Heijn Zaanlander in Zaandam

Foto: Albert Heijn

Heel wat bekende schaatsgezichten waren vandaag te zien op het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam, ter gelegenheid van de presentatie van het team Albert Heijn Zaanlander. Koningin van de Spelen Irene Schouten maakte bekend voor de komende vier jaar bij te tekenen.

De schaatsploeg bestaande uit langebaan- en marathonschaatsers vertelde de pers over de plannen voor komend seizoen. Daarnaast werden de nieuwe teamleden Daan Gelling, Arianna Pruisscher, Marwin Talsma, Gert Wierda en Ian Quinn geïntroduceerd. Het team is volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen met de volle focus op de titeltoernooien in het tweede deel van het seizoen en in het bijzonder de WK Afstanden in Thialf.

Grenzen verleggen

‘Ik ben blij dat ik in ieder geval tot de komende Winterspelen bij deze ploeg kan blijven. Na een heel hectisch jaar en een drukke zomer weet ik nog niet echt hoe ik ervoor sta. Pas na een aantal weken schaatsen weet ik wat mijn niveau is en vanuit daar ga ik mijn doelen stellen. Voor mij is het nu belangrijk om plezier te hebben,’ zei Schouten. Coach Jillert Anema heeft een duidelijk doel voor ogen: ‘Mijn doel is schaatsers beter maken. Specifiek behelst dit twee zaken: hen sneller maken om daarmee hun grenzen te verleggen door persoonlijke records en het behalen van betere resultaten met deze hogere snelheid.’

Logische match

Naast bestaande hoofdsponsors Albert Heijn en Royal A-ware stelde Xenos zich voor als derde hoofdsponsor van de schaatsploeg. Albert Heijn kondigde aan het sponsorcontract te verlengen: Zaanlander is sinds 1919 het exclusieve kaasmerk van Albert Heijn en daarmee een logische match. Team Albert Heijn Zaanlander bestaat uit Tjerk de Boer, Ids Bouma, Elisa Dul, Daan Gelling, Marijke Groenewoud, Jordy Harink, Sjoerd den Hertog, Arianna Pruisscher, Irene Schouten, Marwin Talsma, Maaike Verweij, Gert Wierda, Melissa Wijfje en Ian Quinn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen