DZ beducht voor afhakende sporters vanwege de kosten

Foto: Pixabay / Tomislav Jakupec

Sportverenigingen vrezen de contributie (fors) te moeten verhogen vanwege de veelal sterk gestegen energielasten en Democratisch Zaanstad wil voorkomen dat leden daardoor afhaken. De partij vraagt het college opnieuw om te inventariseren hoe de Zaanse clubs er financieel voorstaan en om alvast een noodfonds op te richten.

Sport en bewegen zijn essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen en daar moet niet aan getornd worden uit geldgebrek, betoogt duoraadslid Peter Klos in twee moties die later deze maand in de raad aan de orde komen. Door het Rijk wordt wel gesproken over een noodfonds voor particulieren en ondernemingen, maar (nog?) niet voor verenigingen. Mocht die er niet komen, dan wil DZ dit lokaal oppakken.

Huren

Omdat contributies ook voor een groot deel naar huurbetalingen aan de gemeente gaan, zou Zaanstad wat Klos betreft ook moeten bekijken of de huurtarieven voor de verenigingen volgend jaar met maximaal 2,5 procent verhoogd kunnen worden. Het Sportbedrijf heeft door een collectief energiecontract voor 2023 immers geen grote  kostenstijging wat dat betreft, redeneert hij.  

Reacties

Cookieinstellingen