Menno Vloon opnieuw snel klaar op groot toernooi

Het gaat voor Menno Vloon steeds mis op de grote toernooien.
Het gaat voor Menno Vloon steeds mis op de grote toernooien.
Foto: Flickr / Alainalele1

Het optreden van Menno Vloon in de finale van het polsstokhoogspringen bij de EK atletiek in München heeft maar heel kort geduurd. De 28-jarige Zaankanter sprong drie keer de lat eraf bij de aanvangshoogte van 5,50 meter en mocht meteen de kleedkamer opzoeken. Dat past in een patroon.

Hetzelfde overkwam hem ook al vorige maand op de WK in Eugene. Toen haalde hij in de finale de aanvangshoogte van 5,55 meter niet. Hij weet zijn falen toen aan een verkeerde aanloop. Vloon kwam telkens niet goed uit bij de insteekbak en kon daardoor geen goede sprong maken. De atleet van Lycurgus, die met 5,96 meter houder van het Nederlands record is bereikte vorig jaar de Olympische finale in Tokio, maar ook toen lag hij al snel uit de wedstrijd. Hij kwam nog wel over de aanvangshoogte van 5,55 meter, maar drie pogingen op 5,70 meter mislukten.

Rutger Koppelaar was de tweede Nederlander in de finale van het polsstokhoogspringen in München. Hij reikte tot de vierde plaats met een hoogte van 5,75 meter. De winnaar werd wereldrecordhouder Armand Duplantis uir Zweden, met een sprong van 6,06 meter.

Reacties

Cookieinstellingen