Winnaars eerste Zaanse Sportverkiezing bekend

Alle winnaars bij elkaar.
Foto: Gemeente Zaanstad

Rugslagspecialiste Kira Toussaint is verkozen tot Zaanse Sportvrouw van het Jaar en polsstokhoogspringer Menno Vloon is dé sportheld bij de mannen. Sander Koomen (triatlon) werd Paralympisch Sporter van het Jaar en ZV De Zaan Dames 1 is het beste sportteam. Johan Aantjes werd ondanks zijn vertrek bij de waterpolomannen van ZV De Zaan coach van het Jaar; judoka Joshlyn Supusepa het grootste talent.

Het Zaantheater was gisteravond het decor van de eerste Zaanse Sportverkiezing. Alle Zaankanters konden de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op de genomineerde topsporters en 2500 mensen maakten van die gelegenheid gebruik. De genomineerden hebben in 2021 allemaal op het hoogste niveau gestreden voor de winst. Wethouder van Sport Gerard Slegers noemde het gezelschap ‘fantastische ambassadeurs voor de Zaanse sport’.

Supervrijwilligers

‘Plezier is een belangrijke voedingsbodem voor succes. En dat geldt voor iedereen: door te sporten en te bewegen ontmoet je andere mensen, en heb je vaak een mooie en leerzame tijd. Ik weet zeker dat onze topsporters onze inwoners motiveren om ook de sportschoenen aan te trekken. Vanavond staan de sporters op het podium, en die plek komt hen meer dan toe,’ zei hij. De winnaars werden onder het toeziend oog van familie en vrienden bekendgemaakt. In de categorie Zaanse Sportvrijwilligers van het jaar werd het een gelijkspel: alle genomineerden werden tot winnaar verkozen. Dat zijn Almar Diehl (AV Lycurgus), Guda de Groot (RC Pauwin) en Margot Schulp (KZ).

Reacties

Cookieinstellingen