Wedstrijd Menno Vloon komt niet van de grond in Eugene

Menno Vloon tijdens een eerdere wedstrijd.
Menno Vloon tijdens een eerdere wedstrijd.
Foto: Foto: Wikimedia / Erik van Leeuwen

Hij had goede hoop, maar het optreden van Menno Vloon in de finale van het polsstokhoogspringen bij de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene is van korte duur geweest. De 28-jarige Zaankanter van Lycusrgus sprong drie keer de lat eraf bij zijn aanvangshoogte van 5,55 meter en mocht meteen de kleedkamer opzoeken.

Vloon sprong vrijdag in de kwalificaties nog overtuigend 5,75 meter met nieuwe stokken die hij in de Verenigde Staten had aangeschaft. Zijn oude stokken kreeg hij op Schiphol niet mee in het vliegtuig. Vloon kwam in de finale telkens niet goed uit bij de insteekbak en kon daardoor geen goede sprong maken. De Nedrlandse recordhouder (5,96 meter) bereikte vorig jaar de Olympische finale in Tokio, maar ook toen lag hij al snel uit de wedstrijd. Drie pogingen op 5,70 meter mislukten. De Zweed Armand Duplantis won in Eugene met een wereldrecord van 6,21 meter, één centimeter hoger dan de 6,20 meter die hij dit voorjaar bij de WK indoor in Belgrado haalde.

De Nederlandse atletiekploeg als geheel evenaarde met vier medailles de recordoogst van de WK van 2017 in Londen. De ploeg haalde in stadion Hayward Field drie zilveren plakken (het estafetteteam 4×400 meter gemengd, Anouk Vetter op de zevenkamp, Femke Bol op de 400 meter horden) en een bronzen medaille (Jessica Schilder met kogelstoten). Vanwege het ontbreken van goud bezet Nederland slechts de 30e plaats in de medaillestand.

Reacties

Cookieinstellingen