Bezoek op 26 juni de Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad

Foto: CC0

Het is allang geen nieuws meer: de Zaanse woningmarkt staat onder druk. De prijzen schieten omhoog, het huizenaanbod vermindert en er wordt naar creatieve oplossingen gezocht voor de uitbreiding van het aantal beschikbare woningen in de regio.

Zowel de landelijke huizenmarkt als de bijzondere nabijheid van het overvolle Amsterdam hebben een direct effect op onze vastgoedmarkt. Kopers kunnen over het algemeen steeds minder ruime woningen veroorloven, wat in Amsterdam heeft geresulteerd in een toenemend gebruik van externe opslagruimtes, bij aanbieders als Boxie24 bijvoorbeeld. Het mag in elk geval duidelijk zijn: de Zaanse vastgoedmarkt staat voor grote uitdagingen! Vandaar dat de Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad op 26 juni, in het kader van MAAK.Zaanstad, dan ook een zeer interessante bijeenkomst belooft te zijn. Hier een overzicht van wat u kunt verwachten.

De gemeente aan het woord

Deze netwerk- en inspiratiedag voor onder andere ontwikkelaars, vastgoedbeleggers, architecten, makelaars, ambtenaren en adviseurs start om 12:00 uur ontspannen met een inlooplunch. Vervolgens zal de middagvoorzitter Allard Jolles de aanwezigen om 13:00 uur welkom heten, waarna wethouder van Gebiedsontwikkeling Gerard Ram zal ingaan op de ontwikkelgebieden en -richtingen van MAAK.Zaanstad. Vragen als ‘Wat moet er in de stad worden opgeknapt?’ en ‘Hoe maken we de stad mooier?’ zullen de revue passeren.

Arnoud Beens, Programmamanager van MAAK.Zaanstad, zal vervolgens kijken naar de Achtersluispolder als spannend voorbeeld van gebiedsontwikkeling, waarbij wonen in een industrieel gebied als een van de actuele vastgoeduitdagingen in Zaanstad wordt gezien. Beens zal ingaan op de vraag hoe wonen te combineren is met een dergelijke industriële omgeving, waarbij soms herrie, vuil of stank kan komen kijken. Annius Hoornstra, Concerndirecteur Stedelijke Ontwikkeling, zal de rij van gemeentelijke sprekers afsluiten. Hij biedt een kijkje in de ontwikkelpraktijk van de gemeente en gaat in op wat wel en wat niet succesvolle samenwerkingsmodellen met marktpartijen zijn.

Paneldiscussie gemeentelijke aanpak

Na deze drie gemeentelijke praatjes is er een half uur pauze om even te ontspannen en te netwerken. Daarna is het tijd voor een paneldiscussie met een ontwikkelaar, bouwer, een vertegenwoordiger van een woningcorporatie, een belegger en de wethouder. Deze discussie wordt ingeleid door vijfminutenpitches en reacties op de gemeentelijke aanpak door vier panelleden: 1) de directeur van AM Noordwest, 2) de directeur/eigenaar van HBS, 3) de directeur-bestuurder van Parteon en 4) de manager Acquistion Management Residential van Bouwinvest.

Daarna volgt een open discussie onder leiding van de middagvoorzitter met het panel en Songül Mutluer, wethouder Wonen en Bouwen van de Zaanstad. Het doel is hierbij om echt ruimte te bieden voor een open discussie en verschillende stemmen en perspectieven uit het veld aan bod te laten komen. Na de paneldiscussie sluit Allard Jolles de dag af en kunnen deelnemers zich om 16:15 uur begeven naar de Zaanse vastgoedmarkt-netwerkborrel, waar ze in een informele setting het gesprek voort kunnen zetten.

Bijwonen

Wilt u ook graag de Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad bijwonen en meepraten en -denken over de toekomst van de Zaanse vastgoedmarkt? Deelname kost €295,- (excl. btw) en aanmelding is mogelijk op deze website, waar u ook een voorlopige deelnemerslijst aantreft. Het mag duidelijk zijn dat dit een bruisend evenement gaat worden voor onze regio!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen