Met z’n allen last minute naar Turkije?

Foto: Thorsten technoman via Pexels

Advertorial – Ik wil een last minute Turkije boeken, want ik ben het coronavirus, oftewel Covid-19 helemaal zat. Iedereen vraagt het zich af: wat nu? Ik verlang naar de zwoele warme avonden, een eindeloze infinity pool bij het hotel en de oogverblindende palmen op het strand. Weer een echte vakantie beleven. Ik wil deze zomer naar Turkije op vakantie met mijn vrienden.

Zal ik nu al een last minute boeken of nog even wachten? Een pakketreis of een leuke villa huren met daarnaast een losse vlucht? Wat moet ik doen? Wat zijn de voors en tegens om deze zomer naar het buitenland op vakantie te gaan? Vanaf 15 juni zijn de meeste Zuid-Europese landen weer open. We leggen alles uit, zodat u de veranderingen en regeltjes prima begrijpt. Laat u goed informeren voordat u besluit om een last minute Turkije te boeken, zodat u toch deze zomer uw volmaakte droom kunt waarmaken.

Wij geven u in details alle mogelijkheden om een last minute naar Turkije te boeken. Kiest u voor een last minute vliegticket of een compleet pakket, dan kunt u de last minute gewoon boeken. En wat gebeurt er als u op vakantie in Turkije bent en het coronavirus duikt op? De grenzen worden gesloten, wat doet u dan?

Voor- en nadelen van last minute Turkije boeken

Ik wil echt op vakantie in juli of augustus. Ik wil een buitengewone herinnering aan het jaar 2020, waar ik iedereen een sensationeel vakantieverhaal over kan vertellen. Bijvoorbeeld dat ik een heerlijke duik in de thermische warmwaterbronnen in Pamukkale heb genomen. Ik wil het onwerkelijke gevoel dat ik nu heb veranderen en genieten van een reis naar Turkije. Maar wat als straks het coronavirus roet in mijn vakantie gooit, en ik al in Turkije ben? Kan ik dan nog terugvliegen naar huis? Wij hebben de voor- en nadelen van een last minute Turkije voor u op een rij gezet.

Voordelen

Goedkope pakketreizen
Pakketreizen zullen naar verwachting goedkoper worden, omdat de gemiddelde vakantieganger uit voorzorg liever thuisblijft, of in de buurt op vakantie gaat. Dit biedt mogelijkheden voor de vakantiegangers met een kleiner budget. U kunt nu spotgoedkoop een all inclusive 5-sterren resort aan de Turkse Riviera boeken.

Wisselkoers is zeer gunstig
De valutaverhouding tussen de Turkse lira en de euro is enorm voordelig. Voor één euro hebt u namelijk al zeven Turkse Lira (TL). Wat kunt daar bijvoorbeeld mee doen in Turkije?

  • Een 3-gangen menu diner + frisdrank of een biertje hebt u al voor 10 euro per persoon (70 TL).
  • Een fantastische excursie maken, geschikt voor jong en oud voor slechts 15 euro per peroon (105 TL).
  • Winkelen in de Turkse bazaar voor kleding en souvenirs. Twee tassen bomvol spulletjes voor maar 35 euro (250 TL). Zorg dat u extra ruimte hebt in de koffer voor de terugreis.

Nadelen

Coronavirus kan terugkomen
Medio juni zijn alle toeristen weer welkom in het gastvrije Turkije. Er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen voor de toeristische sector. Het coronavirus is enigszins onder controle, maar wat als het terugkomt? Dit is niet ondenkbaar.

Het kan zijn dat u dan langer in Turkije moet blijven, omdat de grenzen bijvoorbeeld weer dicht gaan. Vanuit de reisorganisatie zal er alles aan gedaan worden om u dan weer zo snel mogelijk terug te krijgen in Nederland. Maar vergeet niet dat de Turkse zorg ook goed is. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. En de vraag hierbij is nog altijd: hoe groot is de kans dat het virus op zo’n harde manier terugkomt.

Losse vliegtickets boeken

Naar verwachting zal er een run zijn op losse vliegtickets. Iedere zomer gaan ruim 500.000 passagiers van Turkse afkomst op vakantie naar Turkije voor een familiebezoek. Gebruikelijk is dat dit familiebezoek gecombineerd wordt met een verblijf in een luxe resort. De verwachting is dat de accommodatie dit jaar niet geboekt wordt, maar dat het familiebezoek natuurlijk wel doorgaat. Dit betekent dat de losse vliegtickets heel erg in trek zijn, waardoor de prijs van een last minute vliegticket snel zal stijgen.

Wacht daarom niet tot de Turkse overheid met de officiële mededeling komt wanneer er weer mag worden gevlogen. Als u dan pas uw ticket naar Turkije boekt betaalt u al bijna de hoofdprijs. Het advies is om nu al dat last minute vliegticket te boeken, en nu nog te profiteren van een mooie aanbieding. Betaal niet te veel en boek nu uw last minute vlucht naar Turkije.

Nieuwe manier van reizen

De nieuwe manier van leven is werkelijkheid geworden. Alle overheden, zowel in Nederland als in Turkije hebben het volste vertrouwen dat iedereen verstandig op vakantie kan gaan. U wilt de last minute boeken, want Turkije zal toeristen in de zomer toelaten. Onzekerheid in het leven is geen reden om niet alsnog eersterangs te gaan genieten.

Wij mensen passen ons gemakkelijk aan aan de nieuwe omgeving en situatie. Dus wilt u lekker op een last minute vakantie, dan kunt u dat veilig in Turkije doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen