Ook dit jaar is er overheidssubsidie beschikbaar voor het verduurzamen van de eigen woning. In totaal is er ongeveer 550 miljoen euro voor gereserveerd. Dat is minder dan in 2024, toen de pot ongeveer 600 miljoen euro bevatte.
Dit jaar is er minder subsidie voor de plaatsing van een lucht-waterwarmtepomp met een thermisch vermogen van één tot en met 70 kWh. De hoogte van de subsidie hangt net als in voorgaande jaren af van het thermisch vermogen van de pomp. Het basisbedrag dat mensen altijd ontvangen daalt van 2100 naar 1250 euro. Daarbovenop is er een vergoeding per kWh aan vermogen. Dit variabele bedrag stijgt van 150 naar 225 euro.
Het is vanaf nu mogelijk om twee keer subsidie aan te vragen voor glasisolatie. De tweede aanvraag moet wel binnen 24 maanden na de eerste plaatsing van het glas worden gedaan. Op deze manier wil de overheid tegemoetkomen aan mensen die gespreid glasisolatie willen toepassen. Onder glasisolatie vallen naast triple- en HR++ glas ook kozijnpanelen en isolerende deuren. Wie isolatieverbetering laat uitvoeren kan hiervoor meer subsidie krijgen dan in 2024. Vooral voor het relatief dure triple glas stijgt de subsidie fors van 65,50 naar 111 euro per vierkante meter. Daarnaast gaan alle subsidiebedragen voor spouwmuur-, gevel- en dakisolatie met 1,25 euro omhoog. Tot vorig jaar was het minimaal te isoleren oppervlakte acht vierkante meter, maar dat is aangepast naar minimaal drie vierkante meter.