Net buiten top tien bij NK Tegelwippen

Still uit de video van Zaanstad.
Foto: YouTube

Zaanstad strijdt nog steeds om de eerste plek bij het NK Tegelwippen, meldt wethouder Wessel Breunesse via Twitter, maar we staan inmiddels wel buiten de top tien. Met 80 andere gemeenten wordt gepoogd om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Inwoners, bedrijven, scholen, woningcorporaties en de gemeente kunnen meehelpen om Zaanstad groener te maken en onder meer de aanleg van een parkje op het stationsplein in Zaandam gaf een zet in de goede richting. De wedstrijd duurt nog tot 30 september. Meedoen kan door een foto van de gewipte tegels op te sturen via het formulier op nk-tegelwippen.nl en daarbij het aantal verwijderde tegels door te geven. Zaanstad neemt het in een rechtstreeks duel op tegen Diemen. Die gemeente bezet momenteel de negentiende stek.

 

 

De tegelophaalservice die de gemeente in het leven heeft geroepen maakt het nog makkelijker om tegels te vervangen voor bloemen, planten of een mooie boom. Voor het NK hebben we nog tot eind september om zo veel mogelijk tegels te wippen. Daarvoor kunnen inwoners zoch nog steeds aanmelden. Op 24 augustus is Zaanstad Zuid (Zaandam ten zuiden van de oprit A8-Vincent van Goghweg plus Westerwatering) aan de beurt, op 26 augustus Zaanstad Midden (Zaandam ten noorden van oprit A8/Vincent van Goghweg, Koog aan de Zaan en Zaandijk), op 31 augustus Zaanstad Noord (Wormerveer, Krommenie en West-Knollendam) en op 2 september Zaanstad West (Assendelft, Westzaan en Nauerna).

Reacties

Cookieinstellingen