Jan Hamming verlaat Heusden met gemeentelijke Erepenning

Foto: Gemeente Heusden

Na afloop van de laatste raadsvergadering die Jan Hamming voorzat als burgemeester van Heusden, is hij onderscheiden met de gemeentelijke Erepenning. Hamming wordt op 27 september geïnstalleerd als burgemeester van Zaanstad.

De commissie die de Erepenning toekent was van oordeel dat Hamming ‘inhoud heeft gegeven aan de slogan ‘Dromen. Doen. Heusden.’. Daarmee wordt onder meer de doelstelling ‘minder gemeente, meer gemeenschap’ aangeduid: het bestuur van Heusden wil er zijn voor doeners met een droom. ‘Burgemeester Hamming is er in veel gevallen in geslaagd mensen, instellingen, organisaties en initiatieven van allerlei niveaus met elkaar in verbinding te brengen en individuele inwoners te enthousiasmeren om vanuit een gevoel van ‘samen’ van betekenis te zijn voor de Heusdense samenleving,’ aldus de commissie.

Daarnaast heeft hij zich ‘zeer opvallend’ ingezet voor grote thema’s als een kleinschalige opvang van vluchtelingen en asielzoekers en heeft hij wat betreft de ondermijning van het bevoegd gezag door ongewenste vermenging van de onder- en bovenwereld en de bestrijding van criminaliteit nooit een blad voor de mond genomen. Morgen is zijn afscheidsreceptie in het gemeentehuis in Vlijmen.

Als afscheidscadeau heeft Hamming om giften gevraagd voor drie lokale goede doelen: De Decibellen (een orkest voor muzikanten met een beperking), de Durea Pink Ribbon wandeltocht in Drunen (jaarlijkse inzameling van geld voor de bekende stichting tegen borstkanker) of de Voedselbrigade Oudheusden (een vrijwilligersgroep met onder meer een moestuin voor inwoners met een smalle beurs).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen