Eerste ondergrondse container met klepje voor zwerfafval staat in Krommenie

Duif in problemen door zwerfafval.
Duif in problemen door zwerfafval.
Foto: Stichting Dierenlot

Negentig ondergrondse containers in Zaanstad krijgen een ‘zwerfafvalklepje’. In een later stadium worden nog eens 150 containers aangepast om er ook zonder pasje klein afval in te kunnen gooien.

Wethouder Leny Vissers-Koopman (ZOG, onder meer verantwoordelijk voor de openbare ruimte) en Menno Timmerman, hoofd grondstoffen van de HVC hebben in de Witte Klaverlaan in Krommenie de eerste aangepaste container in gebruik genomen. Door het toegevoegde klepje kunnen zaken als een weggegooid patatbakje, een blikje of andere rommel meteen van de straat bij het andere vuilnis worden gegooid.

‘Iedereen kent wel de aanblik van zwerfafval dat naast een container ligt, maar dat niemand weggooit. Nu wordt dat een stuk makkelijker. En het ontlast de prullenbakken in de omgeving van de container’, aldus de wethouder.

Opruimestafette in Zaandam

Om zwerfafval tegen te gaan trekken eens per maand actieve burgers er op uit om ergens in Zaanstad rommel van de straat te halen. De eerstvolgende Opruimestafette is morgen in Zaandam. Wilt u meedoen, dan bent u vanaf 9:45 uur van harte welkom bij de ingang van het hoofdkantoor van Ahold aan de Provincialeweg 11 in Zaandam. Om 10:00 uur geeft de wethouder de aftrap. Voor materiaal wordt gezorgd. Om 12:00 uur wordt de actie afgesloten met een lunch in het kantoor, aangeboden door Ahold.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen