Energiecafé over Stappensubsidie in Zaandamse Vertoeving

Foto: Needpix.com

Zaanstad houdt op dinsdag 5 november samen met het Duurzaam Bouwloket een Energiecafé in de Vertoeving aan de Westzijde 80 in Zaandam, waar belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wonen worden besproken. De nieuwe Stappensubsidie van de gemeente staat dit keer centraal.

De Stappensubsidie dekt 30 duurzame maatregelen in de eigen woning. Ze brengen de energierekening omlaag, zorgen voor een goed geïsoleerd huis en voor meer duurzame energie. De subsidie dekt zelfs maatregelen die horen bij funderingsherstel. Tijdens het Energiecafé kunt u ook vragen stellen over de lopende collectieve inkoopactie voor zonnepanelen en isolatie. Deze actie organiseert de gemeente samen met Winst uit je Woning. De mogelijkheid om de Stappensubsidie te combineren met de collectieve inkoopactie maakt dit hét moment voor Zaanse woningeigenaren om aan de slag te gaan.

Open Huizen

Het Energiecafé valt in de week van de Nationale Duurzame Huizen Route. Op zaterdag 2 en 9 november kan iedereen op bezoek bij Zaanse woningeigenaren die al duurzame maatregelen hebben getroffen in hun woning. Het Energiecafé op 5 november start om 19:30 en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis. 

 

Reacties