Huurcontract Fred Kroket loopt 1 mei af: en dan?

Ondanks alle onzekerheid gingen op Koningdag de vlaggen uit.
Ondanks alle onzekerheid gingen op Koningdag de vlaggen uit.
Foto: Facebook / Fred Kroket

Ondernemer Fred Voskuil van snackgelegenheid Fred Kroket op HoogTij wil weten waar hij aan toe is nu zijn huurcontract met Zaanstad op 1 mei afloopt. De gemeente heeft voorgesteld om zijn zaak tijdelijk enkele tientallen meters te verplaatsen in afwachting van de uitkomst van de aanbesteding van twee horecakavels op zijn gehuurde plek, maar wegen de kosten dan op tegen de baten?

De POV trekt zich de onzekere situatie van Voskuil aan en stelt er vragen over. Onlangs ging de marktconsultatie van start voor de Europese aanbesteding van de horeca op HoogTij en werd ondernemers met interesse in een kavel de mogelijkheid geboden om mee te denken over de aanbestedingsprocedure door opĀ Tendernet een vragenlijst in te vullen of door een e-mail naar de gemeente te sturen. ‘Met de ontvangen feedback kan de gemeente de aanbestedingsprocedure eventueel nog aanpassen. De eerste gespreksrondes zijn gepland op 3 mei,’ schreven wij eerder. Maar volgens raadslid Perry van der Velden laten ‘ontwikkelaars binnen het gebied’ Fred Kroket niet participeren of meedenken. En de gemeente reageert niet op Voskuils vragen.

Gebrekkige communicatie

Wethouder Hans Krieger heeft meermalen aangegeven dat lokale ondernemers een goede kans moeten maken op een horecakavel op HoogTij en dat kwalitatieve aspecten als duurzaamheid en locale betrokkenheid daarbij zeer belangrijk zijn. Dat is ook in de aanbesteding verwoord. Maar Van der Velden suggereert dat er door het college al toezeggingen zijn gedaan aan de beoogde ontwikkelaars van de horecakavels en vraagt welke afspraken er door het college met hen zijn gemaakt over de participatie van kandidaten voor de exploitatie van de twee horecazaken. ‘Voor Fred Voskuil is de communicatie te gebrekkig, zijn er te veel onduidelijkheden, is het voortgangsproces onbekend en wisselt de planning continu. Dit houdt in dat toekomstgericht ondernemen moeilijk is,’ schrijft Van der Velden in zijn vragen.

Open vragen

Zo is niet duidelijk hoe lang ’tijdelijk’ is, of er op de tijdelijke steke water-, riool- en electra-aansluitingen zijn en of netwerkbeheerder Liander een stroomaanvraag zal honoreren, gezien de tekorten op het industrieterrein in Westzaan. ‘Is het niet ondernemersvriendelijker om Fred Kroket te laten staan waar hij staat en pas op het moment van de ingebruikname van zijn eventuele horecagelegenheid op de nieuwe kavel de overstap te maken?’ vraagt Vn der Velden zich af. Of om Fred Kroket maar alvast een kavel te vergunnen, gezien het feit dat hij zijn bouwtekening van de nieuwe zaak al klaar heeft liggen?

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen