Ondernemers kunnen meepraten over horeca HoogTij

De locatie is naast het NXT-brandstofstation.
De locatie is naast het NXT-brandstofstation.
Foto: Gemeente Zaanstad

Zaanstad heeft het startschot gegeven voor de Europese aanbesteding voor de uitgifte van twee horecakavels op het bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. Die worden onderdeel van een truckparking. Eerder ontstond er rumoer over de horeca-invulling omdat Fred Kroket er de dupe van zou kunnen worden.

 

Zaanstad noemt een horecaonderneming nabij de Kleine Steng ‘een mooie aanvulling voor het gebied’ en schrijft dat voor de beide kavels de voorkeur uitgaat naar lokale (kleine) ondernemers. ‘Daar is rekening mee gehouden bij het vaststellen van de huursom. Ook gunnen we op kwaliteit en niet op prijs,’ aldus de aankondiging van de aanbesteding. Ondernemers met interesse in een kavel kunnen tijdens de nu in gang gezette marktconsultatie meedenken over de aanbestedingsprocedure door op Tendernet een vragenlijst in te vullen. Ze kunnen ook een e-mail sturen naar [email protected]. Met de ontvangen feedback kan de gemeente de aanbestedingsprocedure eventueel nog aanpassen. De eerste gespreksrondes zijn gepland op 3 mei.

Niet te koop

Het uitgangspunt van de gemeente is dat de kavels niet worden verkocht maar verhuurd. De terreinverharding van het gebied wordt door Zaanstad aangelegd en daarbij worden meerdere parkeerplaatsen ter beschikking gesteld aan de exploitanten. Overwogen wordt om de kavels eventueel plug & play aan te bieden. De opstal, inrichting en de aanleg van een terras zal de ondernemer zelf moeten regelen, realiseren en exploiteren. Naast de jaarlijkse huur zal er een vaste bijdrage voor parkmanagement overeengekomen moeten worden. Daarmee wordt onder meer het beheer van en onderhoud aan parkeerplaatsen gedekt, alsook het groenonderhoud en het legen van de vuilnisbakken.

Parking

De truckparking gaat plek bieden aan rond vijftien vrachtwagens. De rustplaats voor chauffeurs moet bijdragen aan de verkeersveiligheid, wildparkeren voorkomen en de arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs verbeteren. De plekken zijn te bereiken vanaf de Kleine Steng en het terrein is ook toegankelijk voor personenauto’s en circa twaalf transportbussen. Er komt éénrichtingsverkeer van west naar oost, zodat al het verkeer via een cul-de-sac naar buiten rijdt. Rondom de truckparking en horeca is veel groen voorzien. Daar maakt de gemeente werk van.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen