Begin volgend jaar aanbesteding horeca op plek Fred Kroket

Afgelopen zomer bij Fred Kroket.
Foto: Facebook / Fred Kroket

Eigenaar Fred Voskuil van Fred Kroket op HoogTij zal zich moeten onderscheiden in de komende aanbesteding van twee ‘horecapunten’ op het Westzaanse bedrijventerrein om er een vaste plek te verwerven. Op 1 mei volgend jaar loopt zijn tijdelijke huurcontract met de gemeente af, daarna is de toekomst onzeker.

Ondernemer Voskuil begon al snel na de corona-uitbraak vorig jaar met zijn geesteskind Fred Kroket, omdat hij een moeizame toekomst voorzag voor zijn bedrijf in de evenementensector. Het bleek een schot in de roos: de snackkraam werd door de omgeving en door passanten omarmd en de klantenkring groeide gestaag. De enige voetangel: de tijdelijkheid van het contract voor het gebruik van de gemeentegrond naast het NXT-brandstofstation aan de Kleine Steng, in eerste instantie voor één jaar.

Consultatieronde

Daar kwam later een verlenging bij, maar de gemeente heeft plannen voor zijn locatie. Daar moet horeca komen in combinatie met een parkeerplaats voor vrachtwagens. De bedrijvenvereniging en – via hun vertegenwoordigers daarin – de ondernemers op HoogTij zijn over de plannen geconsulteerd en de uitkomst van die ronde wordt meegenomen in de verdere uitwerking van de ideeën en in de aanbesteding. Daarover licht het college in dit stadium nog geen tipje van de sluier op.

Kans voor lokale ondernemers

Wat wel duidelijk is is het streven om begin volgend jaar de openbare aanbesteding van twee horecapunten op HoogTij in werking te zetten. ‘Uitgangspunt van de aanbesteding is uitgifte op basis van een recht van opstal en een inschrijving op basis van een vaste prijs, zodat inschrijvers zich kunnen onderscheiden op kwalitatieve aspecten als duurzaamheid en lokale betrokkenheid (zowel ondersteunend aan het bedrijfsleven als het vrachtwagenparkeren),’ schrijft het college nu aan de raad. De gedachte hierbij is dat ‘lokale ondernemers een goede kans moeten kunnen maken op het verkrijgen van een horecakavel op HoogTij’. Ook Fred Kroket.

Reacties