POV ziet toch weer donkere wolken boven toekomst Fred Kroket

Foto: Facebook / Fred Kroket

Een nieuw fietspad dat er opeens lag en een enquête onder de ondernemers van Hoogtij over de wenselijkheid van een permanente horecagelegenheid op het bedrijventerrein wekken verbazing bij de POV. Wat betekent dat voor Fred Voskuil van snackbar Fred Kroket?

De toekomst leek er afgelopen maart zonnig uit te zien voor Voskuil, toen hij van wethouder Hans Krieger de toezegging kreeg dat hij voorlopig niets te vrezen had voor zijn stekje in Westzaan. Een petitie met 3200 handtekeningen had duidelijk gemaakt dat de snackwagen in een behoefte voorziet en in korte tijd een grote schare fans heeft verzameld. Voskuil hoorde dat hij zeker tot het einde van dit jaar kon blijven staan, dat er geen concrete plannen waren voor zijn locatie en dat er geen toezeggingen waren gedaan aan wie dan ook voor toekomstige horeca op HoogTij.

Van tenten naar snacks

Voskuil zag zich ruim een jaar geleden genoodzaakt om te stoppen met zijn tentenverhuurbedrijf vanwege onder andere de afgelasting van alle evenementen. Hij week uit naar de cafetariabranche en begon medio 2020 aan de Kleine Steng met Fred Kroket, met een tijdelijk huurcontract voor de grond op zak. En toen kwam een half jaar later opeens het verhaal dat hij plaats zou moeten maken voor een groot parkeerterrein en een vestiging van een fastfoodketen.

Geruststelling

Het leidde tot protest van tevreden klanten, vragen van de POV en de ChristenUnie en tot geruststellende woorden van Krieger: er worden op de plek van de cafetaria nog geen kavels uitgegeven, er is geen plan voor het aanleggen van een parkeerplaats voor vrachtwagens, er zijn geen gegadigden voor de stek van Voskuil en komen die er in de toekomst wel dan mogen ze niet voordringen en krijgt Voskuil dezelfde kansen als zijn concurrenten. Nieuwe ontwikkelingen zouden met hem besproken worden.

Fietspad

Zonder overleg met of inspraak van Voskuil is er nu echter een fietspad aangelegd vanaf de Kleine Steng over het plein van het tankstation richting het terrein van de voormalige vuilverbranding, pal langs de snackbar. Naast de vraag of een fietspad over het terrein van een tankstation wel veilig is, vraagt POV-raadslid Perry van der Velden zich af waarom daar niet met de uitbater van de snackkar over gesproken is.

Enquête

Daarnaast heeft de gemeente kortgeleden via Parkmanagement Hoogtij een enquête gehouden onder de ondernemers op HoogTij om de mogelijkheden te onderzoeken van permanente horeca, mogelijk nabij het brandstofstation van GP Groot aan de Kleine Steng, schrijft Van der Velden in technische vragen. De plek van Fred Kroket dus, maar Voskuil werd er wederom vooraf niet bij betrokken.

Vragen

In de enquête wordt gevraagd naar de gewenste horeca, welke extra diensten dan wel service de ondernemers zouden verwelkomen (vergaderen / flexwerken / terras / pick-up point, drive through), de uitstraling die de zaak zou moeten hebben en de gewenste openingstijden (van 06:00 tot 21:00 uur, 24/7 of anders) op een locatie die nu doorkruist wordt door een fietspad. Het heeft bij de POV de alarmbellen doen afgaan: staat de toekomst van Fred Kroket ondanks alle sussende woorden dan toch (weer) op het spel?

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen