Voorlopig althans rust in de tent bij Fred Kroket

Voorlopig kan de vlag uit in Westzaan.
Voorlopig kan de vlag uit in Westzaan.
Foto: Facebook / Fred Kroket

Uitbater Fred Voskuil van snackwagen Fred Kroket hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn plekje op industrieterrein HoogTij in Westzaan, tegenover de gevangenis. Die toezegging kreeg hij van wethouder Hans Krieger, die gisteren na een bezoek met 3200 handtekeningen voor het behoud van Fred Kroket weer de deur uitstapte.

Er zijn nog geen definitieve plannen voor de locatie van Fred Kroket, maar het is ook niet alleen de gemeente die op HoogTij de dienst uitmaakt. Ook de provincie en het Havenbedrijf hebben er als mede-eigenaren een zegje in. Het gebied is ‘nog heel erg in ontwikkeling,’ zei Krieger gisteravond in het vragenuurtje van de gemeenteraad, waar de zaak aan de orde was gesteld door de ChristenUnie. Volgens de wethouder zijn er nog geen gegadigden voor de stek van Voskuil en komen die er in de toekomst wel dan zullen ze niet mogen voordringen en krijgt Voskuil dezelfde kansen als zijn concurrenten. Dat zal hoe dan ook nog wel even duren en waarschijnlijk langer dan Voskuils tijdelijke huurcontract.

Schaarse ruimte

Krieger noemde het in zijn algemeenheid wenselijk om ook ondernemers die geen enorme kavel nodig hebben de ruimte  te geven op HoogTij, zij het op een bescheiden schaal. ‘Een horeca-onderneming zoals die van Voskuil past er uitstekend,’ in zijn visie. Er wordt in het stadhuis nog gewerkt aan een stuk daarin nader wordt ingegaan op de aanwezogheid en de verdeling van vestigingsplekken voor industrie in Zaanstad. De ruimte daarvoor is schaars en HoogTij wordt ook gezien als dé locatie voor bedrijven die moeten verhuizen uit andere delen van de gemeente vanwege woningbouw.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen