Schiphol kampt vandaag nog met nasleep wilde staking

Foto: Wikimedia / Cjh1452000

Na de wilde staking van gistereen waardoor 110 vluchten uitvielen waarschuwt Schiphol dat het ook vandaag extra druk kan zijn op de luchthaven. Een deel van de reizigers die hun vlucht op de zaterdag geannuleerd zagen worden is omgeboekt naar de zondag. In de nasleep van het protest van het personeel dat bagage en vracht regelt vallen naar verwachting vandaag nog zo’n 30 vluchten uit.

Schiphol raadde reizigers die voor 09:00 uur vliegen met KLM, Transavia of easyJet aan om drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. KLM bekijkt of er op kortere afstanden binnen Europa wellicht grotere toestellen kunnen worden ingezet, om meer passagiers tegelijk snel op hun bestemming te brengen. Door de staking waren er gisteren duizenden mensen op Schiphol. Voor één van de vertrekhallen stond een lange rij, die doorliep tot buiten het gebouw van de luchthaven. Omdat het te druk werd werden reizigers opgeroepen niet meer naar de luchthaven te komen. ‘Het is treurig als je je er na twee jaar coronapandemie ontzettend op hebt verheugd om weg te gaan en dat je vakantie dan zo begint,’ aldus de KLM-woordvoerster.

De directie van KLM beloofde eerder op de ezaterdag in gesprek te gaan met de afhandelaars over de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk. Personeel is boos over de lage waardering voor hun werk. Ook vrezen ze voor hun baan nadat KLM aangaf ook met een externe afhandelaar te willen gaan werken.

Reacties

Cookieinstellingen