Solide duo aan de slag in restaurant de Swarte Walvis

Foto: Google Street View

Het vertrek van chef Joey Bokma en gastheer Kevin Böke is bij de Swarte Walvis opgelost met de komst van Pjotr Rentinck (van De Boekanier die op 1 mei sluit) en Ruud Keinemans, die zijn aandacht verlegt van het managen van de zusterzaken Lab 44, Brouwerij Hoop en Slager aan de Schans en de focus op de Walvis legt. Voor mei wordt een speciaal menu voorbereid om het nieuwe team te introduceren.

Pjotr Rentinck en Ruud Keinemans.

 

Er komt dus vanaf 1 mei een zeer ervaren team te staan in het restaurant. ‘Dat is zeker een belangrijk gegeven,’ zegt Keinemans. ‘De coronamaatregelen mogen dan wel over zijn, het gaat nog zeker twee jaar duren voordat alles weer een beetje terug naar normaal is. Wij krijgen altijd veel internationale gasten, zakelijk en toerisme, en intercontinentaal reizen is voorlopig nog meer uitzondering dan regel.’

Thuiskomen

Rentinck weet wat hem te doen staat: ‘We moeten dus ook schakelen naar de eigen regio met heerlijke gerechten en een goede sfeer. Ik heb me daar altijd hard voor gemaakt, ook destijds bij De Vijfde Smaak in de voormalige Waakzaamheid. Het voelt toch een beetje als thuiskomen.’

Liefde voor het vak

Voor horeca-begrippen is het duo ‘misschien wat aan de seniore-kant,’ lacht hij, ‘maar we doen het allebei vooral omdat we het gewoon ontzettend leuk vinden’. ‘Het is de liefde voor het koken en voor het gastheerschap.’ Een belangrijke uitdaging wordt het weer opstarten van de zakelijke markt en het faciliteren van groepen. Keinemans: ‘De Swarte Walvis is qua pand en locatie ongeëvenaard, je eet als het ware in een museum met het mooiste uitzicht ter wereld. Dat moeten we weer aan de man zien te krijgen. Aanvragen van bedrijven en voor familiediners komen weer binnen. Soms verwachten de mensen dan een chique, formele bedoening met dito prijzen, maar daar is allang geen sprake meer van. Het is juist heel gemoedelijk en sfeervol.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen