De Boekanier sluit na 27 jaar per 1 mei de deuren

Foto: Google Street View

Na een paginagroot artikel in het Noordhollands Dagblad over hun afscheid van restaurant De Boekanier in Zaandam hebben eigenaren Pepijn List en Christel de Vos de wereld laten weten dat ze er na 27 jaar per 1 mei mee ophouden. De coronatijd was zwaar, maar de partners kregen daardoor ook de kans om te proeven van een ander soort leven. En dat smaakte goed.

‘Wij houden enorm van ons werk en van onze gasten, misschien wel té veel. Een goede balans vinden tussen werk en privé is voor ons dan ook moeilijk. Pepijn wordt op 26 maart 50 jaar. Een mijlpaal in het leven waarbij je zoals zovelen nog eens extra stilstaat bij de toekomst. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat wij meer tijd willen voor ons privé leven en meer willen genieten van (kleine) dingen waar nu vaak geen ruimte voor is. Meer tijd voor onze dochter Mila. Kerst vieren met onze familie. Ook eens naar een verjaardag van vrienden gaan,’ schrijven de twee op Facebook. Ze spreken van een ‘ontzettend moeilijke’ beslissing, ‘maar het is goed zo’.

Geen toekomstplannen

De toekomst is nog niet uitgestippeld: misschien iets heel anders, misschien tóch iets met horeca blijven doen, maar dan op een andere manier. Zoals private dining, wijnproeverijen op wisselende leuke locaties of gastronomische catering voor het vieren van speciale gelegenheden. Welke plannen de pandeigenaar heeft met de ruimte weten ze niet, maar de naam De Boekanier zal in ieder geval van de gevel verdwijnen. Cadeaubonnen er kunnen de komende twee maanden nog verzilverd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen