Horeca nog verdeeld over polsbandjes in uitgaansgebied

Foto: Wikipedia / Sanquin

In steeds meer gemeenten kunnen mensen een polsbandje krijgen wanneer ze naar een restaurant, café, theater of bioscoop willen gaan, maar Zaanstad is daar vooralsnog niet bij. Burgemeester Jan Hamming is akkoord, maar binnen de horeca is men het nog niet eens. En dat is wel een voorwaarde.

In onder meer Delft, Maastricht, Arnhem, Gouda en Brielle kunnen stappers een polsbandje ophalen wanneer ze de QR-code uit de CoronaCheck-app laten zien bij een controlepost, en hoeven de code daarna niet meer bij elke voordeur te tonen. Dat moet de controles ook voor de uitbaters gemakkelijker maken. In Zaandam zou de controlepost op de Dam moeten komen. De CoronaCheck blijft wel gewoon te gebruiken voor wie geen polsbandje heeft.

Niet fraudegevoelig

De polsbandjes zijn alleen geldig op de dag van uitgifte en hebben elke dag een andere kleur, om fraude te voorkomen. Mensen kunnen het bandje alleen afdoen door het stuk te maken en dan is het ook meteen niet geldig meer. Maar het komende weekeinde zijn ze dus nog niet beschikbaar in Zaandam. Wellicht een week later wel.

Reacties