Fysieke winkel Flinders wordt een Vitra Circle Store

Foto: Google Street View

De eerder dit jaar door Nine United Ecommerce overgenomen woonwinkel Flinders richt zich nu helemaal op de webshop en de fysieke winkel op het Hembrugterrein wordt de eerste Nederlandse vestiging van het Zwitserse designmerk Vitra. Dat wil daar in september de deuren openen.

Deze Vitra Circle Store is een nieuw concept van het al 80 jaar bestaande bedrijf en richt zich op de totstandkoming van een circulaire keten in de meubelbranche. Er worden meubels verkocht die op beurzen of in showrooms hebben gestaan, die door mensen zijn teruggestuurd, die uit de collectie zijn gehaald zijn of die een kleine beschadiging hebben opgelopen. De keuze is dus beperkt tot de aanwezige voorraad, maar de prijzen zijn daar dan ook naar.

Kantoren blijven in Zaandam

Flinders is marktleider in het premium home & living segment in Nederland en Belgiƫ met meer dan 36.000 meubels, designlampen en woonaccessoires in het assortiment en 120 medewerkers. De kantoren en een showroom voor zakelijke klanten blijven op hun oude plek in Zaandam, aan de Affuitenhal. Om de groeiambities te kunnen waarmaken huurde het bedrijf vorig voorjaar een circa 14.000 vierkante meter groot pakhuis aan de Casablancaweg 8-10 in Amsterdam om de distributie nog soepeler te laten verlopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen